Koulutus- ja yhteisösivusto Avainaskelmin/Tmi Mia Sarvanne

AJANKOHTAISTA

Lucy Nathanson on julkaissut videon, jossa lapset kertovat puhumisen vaikeudestaan, kannattaa katsoa! Tässä linkki videoon: "I can´t talk at school". Videota voisi käyttää esim. kun aloittaa työskentelyn lapsen kanssa puherohkeuden vahvistamiseksi. Toivo on tärkeää ja lasta voi rohkaista se, että muillakin on ollut samanlaista vaikeutta ja vaikeus on helpottanut!

Vinkkejä lapsen kanssa työskentelyyn löytyy Mielenterveystalon sivuilta Lasten puhejännityksen omahoitopolulta. (Suunnattu vanhemmille ja lähiaikuisille, ei suoraan lapselle). 


Puheterapeutti ja kouluttaja Maggie Johnsonin koulutus valikoivasta puhumattomuudesta on nyt mahdollista käydä myös verkkokoulutuksena, lue lisää: https://coursebeetle.co.uk/view-anytime-selective-mutism-advanced-training/


Kurkkaa alla lapsen haastattelu: Olivia ei pystynyt puhumaan koulussa kenellekään, ei myöskään muissa tilanteissa kodin ulkopuolella. Nyt hän pystyy puhumaan ja haluaa kertoa puhumisen vaikeudesta ja sen voittamisesta muille - kuuntele hänen viestinsä opettajille, vanhemmille ja muille lapsille, joilla on valikoivaa puhumattomuutta! Haastattelijana lapsiterapeutti Lucy Nathanson.  

Löydät lisää tietoa Lucy Nathansonista sivuilta: www.confident.children.co.uk

ECHO-Työpajat keväällä 2023

Olisitko kiinnostunut osallistumaan uuden isommille lapsille ja nuorille suunnatun ECHO hoito-ohjelman työpajaan keväällä 2023? Tarkoitus on tutustua hoito-ohjelmaan, tuottaa suomenkielistä materiaalia osallistujien omaan käyttöön ja harjoitella ohjelman käyttöä!

TUTUSTU LISÄÄ JA ILMOITTAUDU MUKAAN!

Uusia kirjoja lapsille! 
Minka ja Mykkä-Mörkö päiväkodissa on saatavilla nyt myös ruotsiksi


25.3.2022 Eheyttävä liike - webinaari 

klo 8.30 - 15:30 

142e sis. alv 24%

Kuva: Pixabay - isä ja lapset leikkivät
Kuva: Pixabay - isä ja lapset leikkivät

Nykykäsityksen mukaan valikoiva puhumattomuus on ahdistuneisuushäiriö, johon liittyy usein puhumista laaja-alaisempi jähmettymistaipumus. Jähmettyminen on keino puolustautua silloin, kun tilanne koetaan uhkaavaksi, eikä muita keinoja ole sillä hetkellä käytettävissä. Kerron tässä webinaarissa jähmettymistaipumuksesta osana ihmisen puolustuskäyttäytymistä. Kerron myös varhaisista heijasteista sekä siitä, mitä tekemistä niillä voisi olla puhumisen vaikeuden ja jähmettymistaipumuksen taustalla.

Webinaari sisältää sekä luento-osuuksia että yksinkertaisten liikkeiden harjoittelua. Harjoittelu onnistuu hyvin, jos käytössäsi on rauhallinen tila, makuualusta ja vähintään yksi tyyny!

Voit liikkeet omaksuttuasi hyödyntää niitä omassa arjessasi, perheenjäsenten kanssa tai osana terapeuttista työskentelyä. (Aivojumppaa ja rytmisiä liikkeitä).


21.1.2022 klo 14-16: Nuorten ja nuorten aikuisten tilannekohtainen puhumisen vaikeus: webinaarinauhoitus edelleen myynnissä. 

Tutkimustietoa on vielä vähän, mutta kansainvälisillä asiantuntijoilla on jo kokemusta nuorten ja nuorten kanssa työskentelemisestä. Kerron webinaarissa mm. syksyllä 2021 järjestetyn Selective Mutism Association-kongressin sisällöstä. 

Hinta toistaiseksi erittäin edullinen 28e, sis. alv 24%

Lue lisääAktiivinen ryhmätoiminta käynnistynyt syksyllä 2021 ja jatkuu keväällä 2022: 

lue lisää: 


Perustietoa valikoivasta puhumattomuudesta - verkkokurssi on myynnissä www.avainaskelmin.fi sivustolla. Kurssin sisältö sopii terveydenhuollon ammattilaisten täydennyskoulutukseksi, mutta siinä on myös paljon käytännönläheistä tietoa ja sopii siten myös vanhemmille sekä päiväkodin ja koulun työntekijöille. 

Kun lapsella on todettu tilannekohtainen puhumisen vaikeus eli valikoiva puhumattomuus, on aika miettiä, miten lasta voidaan auttaa. Puhumaton lapsi ei useinkaan ole häiriöksi päiväkotiryhmässä tai luokassa, eikä siten vaadi aikuisten erityistä huomiota. Huolta voi herättää heikko osallistuminen ryhmän toimintaan, vaikeus syödä tai hoitaa...

Koska suomenkielisiä lapsille suunnattuja kirjoja ei ole ollut, päädyin jo muutama vuosi sitten kirjoittamaan tarinan päiväkoti-ikäisille lapsille. Tyttäreni Anni Sarvanteen käsissä tarinasta syntyi kauniisti kuvitettu kirja, jonka saimme julkaistua Books on Demand - kirjapainon kautta loppukesällä 2020. Kirja löytyy BoD:n omasta kirjakaupasta ja...